Af: Marie Melchior og vinderene af sommerkagekonkurrencen
Foto: Line Falck, Styling: Katrine Kaul
Når den klassiske æble-kanel-smag møder mørk chokolade, får både æblernes sødme og den krydrede kanel endnu mere dybde.
1 t og 0 min8 personer
Tid i alt 1 t og 20 min
DET SKAL DU BRUGE
200 g smør
2 æg
200 g sukker
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
100 mørk chokolade
2 æbler
1 springform (24 cm i diameter)
lidt smør til formen
1 spsk. rørsukker
1 tsk. kanel
evt. tørrede spiselige blomster
Opskrift - sådan laver du æble-kanel-kage med chokoladestykker
Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og lad det køle af. Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse i en skål.
Bland mel, bagepulver, kanel og vaniljepulver/-korn i en anden skål, og vend det i æggesnapsen skiftevis med det smeltede smør. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Forvarm ovnen til 175°. Skær æblerne i tynde skiver. Hæld dejen i den smurte springform, og tryk halvdelen af æbleskiverne ned i dejen. Fordel resten af æbleskiverne oven på dejen, så de danner et fint mønster. Bland rørsukker og kanel, og strø det over kagen.
Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Lad den køle af, pynt evt. med blomster, og servér med is eller cremefraiche.