Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Æblekage med kanel-ricotta
15. februar 2022
Af:
Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Den klassiske æblekage med et twist af kanel-ricotta. Servér æblekagen helt friskbagt og stadig lun med den kolde kanel-ricotta eller vaniljeis til
8 personer
Det skal du bruge
smør til formen
100 g sukker
2 æg
100 g smeltet smør
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
3 æbler
Pynt
4 spsk. sukker
2 spsk. kanel
Kanel-ricotta
200 g ricotta
1 tsk. kanel
2 spsk. flormelis
2 dl piskefløde pisket til skum
2 spsk. flormelis
Sådan laver du æblekage med kanel-ricotta
Smør en springform på 20 cm med smør.
Pisk sukker og æg let sammen, og rør smørret i.
Sigt mel, bagepulver og kardemomme i dejen, og rør forsigtigt.
Skræl et af æblerne; skær det i grove terninger, og vend æblerne ned i dejen.
Fordel dejen i formen.
Skær resten af æblerne i tynde både, og fordel dem i taglagt mønster på dejen.
Pynt:
Bland sukker og kanel sammen, og drys det på æblerne.
Bag kagen i en 190° varm ovn i 25-30 minutter.
Kanel-ricotta:
Vend ingredienserne til kanel-ricottaen sammen.
Servér din kanel-ricotta til den lune æblekage.
Velbekomme!
Se også
Mad
Æblekage med kanel
Flere nemme og lækre opskrifter med frugter
Se også
Desserter
Små pæretærter med karamelsauce og kanelskum
Se også
Desserter
Fransk blommetærte
Se også
Mad
Bananbrød med vanilje-citroncreme
Læs mere om:
æblekage
|
Opskrifter på kage
|
desserter
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også