En god portion kartoffel-porre-suppe med sprød bacon er ikke til at sige nej til. Knas af bacon og rugbrød giver et perfekt modsætning til suppens cremede konsistens. Her får du den bedste opskrift på nem kartoffel-porre-suppe.
4 personer
Tid i alt 35 min
Det skal du bruge
½ kg kartofler
3-4 porrer
50 g smør
1 l hønsebouillon
1 dl piskefløde
1 løg
salt og peber
1 bundt purløg
Baconknas
75 g bacon
4 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
Tilbehør
evt. ristet rugbrød eller groft brød
Opskrift - sådan laver du kartoffel-porre-suppe med bacon-rugbrød-knas
Bacon-rugbrød-knas
Tænd ovnen på 175°.
Skær bacon i små tern, og steg dem sprøde på en pande.
Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Smuldr rugbrødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend brødkrummerne i olie, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde.
Bland med bacon.
Suppen
Skræl og skær kartoflerne — de skal være små tern.
Rens og snit porrer — tynde skiver.
Smelt smør i en gryde, og steg kartofler og porrer let — de skal ikke tage farve.
Tilsæt bouillon, og bring retten i kog. Lad suppen koge i ca. 15 minutter, til alt er mørt.
Blend suppen cremet i en blender, og hæld den tilbage i gryden. Du kan også bruge stavblender direkte i gryden.
Tilsæt piskefløde, kog op, og smag til med salt og peber.
Servér suppen toppet med finthakket purløg og baconknas og evt. ristet brød ved siden af.
Er du på udkig efter flere opskrifter på suppe? Så se med her: