Kartoffel-porre-suppe er perfekt til den travle hverdag. Lav en nem og lækker omgang kartoffel porre suppe – så bliver alle glade. Du får opskriften her.
2 personer
Tid i alt 45 min
Det skal du bruge
2 porrer
3 fed hvidløg, hakkede
300 g bagekartoffel i terninger
olivenolie
1 dl hvidvin
1 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
persillestilke
2 laurbærblade
kødsnor
salt og peber
Endvidere
½ bundt bredbladet persille, plukket
1 bananskalotteløg i tynde skiver
lidt citronsaft
olivenolie
groft brød
Sådan laver du kartoffel porre suppe
Skær porrerne i tynde skiver, og skyl dem flere gange i koldt vand.
Sautér porrer, hvidløg og kartoffel i olivenolie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-8 minutter.
Hæld vinen på, og lad den koge næsten væk. Tilsæt bouillon; bind persillestilke og laurbærblade sammen med lidt kødsnor, og kom dem i.
Sæt låg på gryden, og lad kartoffel porre suppen småkoge i ca. 30 minutter.
Fisk persillestilke og laurbærblade op, og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Anret i dybe, gerne varme tallerkener. Vend persille og bananskalotteløg med lidt citronsaft og olivenolie, og top det oven på den serveringsklare suppe.
Servér suppen rygende varm med groft brød til.
Toppingtips:
Brug evt. lidt grønt fra porren som topping i stedet for skalotteløg.
Sprød og frisk topping af fx æble- eller pæretern.