Braiseret oksekød med kokos
Mad

Braiseret oksekød med kokos

21. februar 2022
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
I denne uge står den på lækre simreretter. Her får du opskriften på braiseret oksekød med kokos
4 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 1 kg oksetykkam
  • 1 spsk. garam marsala
  • 1 spsk. det 5. krydderi
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 lille bundt timian
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2 dåser hakkede tomater

TILBEHØR

  • ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)

1. Skær kødet i ca. 5 cm store terninger. Bland garam marsala, det 5. krydderi og chiliflager, og vend kødet i krydderiblandingen. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Opvarm olien i en gryde. Brun kødet lidt ad gangen, og læg det til siden efterhånden. Skræl og hak ingefær fint. Hak timian, så det svarer til 2 spsk. Svits løg, ingefær og timian i gryden. Læg det brunede kød tilbage i gryden, og hæld kokosmælk og hakkede tomater over. Kog retten ved svag varme i ca. 1 time, til kødet er mørt.

2. Kog risene efter anvisningen på emballagen, og servér dem som tilbehør til det braiserede oksekød. Pynt evt. med lidt frisk timian.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Lammekødboller i spicy sauce - Få opskriften her

Butternutsquash med bønner - Få opskriften her

Misokylling med nudler - Få opskriften her

Læs også