Rørt tatar er noget af det mest hippe, du kan spise for tiden. Selv de fineste restauranter som Noma og Geranium serverer det. Få opskriften på Timm Vladimirs hjemmerørte tatar her
2 personer
TATAR
150 g okseinderlår
1 lille skalotteløg
1 spsk. kapers
krydderurter, f.eks. purløg, persille og estragon
1 usprøjtet citron
1-2 tsk. dijonsennep
olivenolie
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
2 radiser
krydderurter, f.eks. estragon og rødbedespirer
2 æggeblommer
2 tynde skiver rugbrød
Sådan laver du rørt tatar
Hak kødet helt fint.
Pil løget. Hak løg, kapers og urter, og rør det i kødet.
Smag kødet til med lidt citronsaft og citronskal, sennep, olie, salt og peber.
Der skal være god balance mellem sødt, salt og surt, og det er vigtigt at kødet stadig smager igennem.
Lad evt. tataren hvile lidt på køl.
Servering: Rens radiserne, og skær dem i helt tynde skiver.
Anret tataren og pynt med radiser og krydderurter.
Læg en rå æggeblomme på — prik til den med en gaffel, så den flyder ud lige før retten serveres.