Fiskelasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat
23. marts 2023
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Lav en nem og lækker fiskelasagne til en hverdagsaften der skal være ekstra god. Her får du opskriften på fiskelasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat.
1 t og 0 min4 personer
DET SKAL DU BRUGE:
1 skalotteløg
1 hvidløgsfed
2 fennikler
2 usprøjtede appelsiner
2-3 kviste timian
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
250 g frisk babyspinat
3 spsk. sorte oliven
800 g torskefilet
1 pakke lasagneplader (200 g)
100 g friskrevet parmesan
1 bakke blandede salatblade
salt og friskkværnet peber
RICOTTA-CREME
500 g ricotta
1 dl fløde
2 æg
Opskrift - sådan laver du lasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat
Skær skalotteløg og hvidløg i små terninger. Riv fenniklerne i papirtynde skiver på en mandolin eller et rivejern.
Skyl appelsinerne, og riv skallen fint. Hak timian.
Svits løg, hvidløg og timian i smør og olie på en pande, uden at det tager farve. Tilsæt fennikler, og steg et par minutter. Kom spinaten på panden, og lad den falde sammen.
Kog ind, til væden fordamper. Sluk for varmen, og vend det hele rundt med appelsinskal og hakkede oliven.
Ricotta-creme
Rør ricotta, fløde og æg sammen.
Saml fiskelasagnen
Skær torsken i lange, smalle stykker, og læg dem i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag spinat og fennikel ovenpå, herefter et lag af ricotta-cremen og til sidst et lag lasagneplader.
Gentag proceduren, og afslut med et lag parmesan. Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.
Servér med salat dryppet med saft fra de 2 appelsiner, lidt olivenolie og et drys salt og peber.
På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.