Del blomkålen i buketter og stilk. Skær stilken i små stykker, og kom det hele i en lille gryde.
Hæld sødmælk, fløde og fond på, og kog blomkålen helt mør under låg.
Blend suppen godt, og sigt den tilbage i gryden. Varm igennem, og smag til med salt og peber.
Hæld skummemælk i lige før servering, kog op, og blend suppen let skummende.
Pil rejerne, flæk dem næsten helt igennem, og fjern tarmstrengen.
Rist dem på en pande i lidt olie, og krydr med salt og peber.Kom rejerne suppen, og drys med purløg.
Servér evt. et godt brød til.
Prøv også: Aspargessuppe med rejer
Denne opskrift på blomkålssuppe med fløde og mælk, sikrer en god, fed smag og lækker, cremet konsistens, som fremhæver den gode smag fra blomkålen. Frisk blomkål kan godt have en lidt fersk smag, og derfor passer den rigtig godt sammen med de lidt federe mejeriprodukter.
Du kan sagtens lave blomkålssuppe uden fløde, hvis du vil have en lidt lettere udgave. I så fald kan fløden erstattes af ekstra mælk eller bouillon.
Vil du lave en vegansk blomkålssuppe, kan du erstatte mælk og fløde med kokosmælk - gerne en fed af slagsen - og skifte hønsefond ud med grøntsagsfond.
Opskriften på blomkålsuppe er supernem, da den kun kræver få ingredienser, men du kan også nemt pifte den op med ekstra lækre sager. Prøv f.eks. også at lave blomkålsuppe med kartofler, hvis du har nogle liggende. Kartoflerne giver blot en ekstra lækker, cremethed til suppen.
Her har vi toppet suppen med stegte rejer, og de kan sagtens udelades eller erstattes af andet fisk og skaldyr. Lidt sprødt topping såsom croutoner er også altid lækker topping på suppe!
Læs mere om: