Gammeldags kiksekage med mørk chokolade

Foto: Betina Hastoft

Mad

Gammeldags kiksekage med mørk chokolade

26. marts 2012
Af: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
Foto: Betina Hastoft
Få opskriften på en gammeldags kiksekage med masser af chokolade. Kiksekagen er let og simpel at lave og passer perfekt til enten dessert eller kagebordet
12 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 225 g smør
  • 450 g mørk chokolade
  • 1½ dl flormelis
  • 3 æggeblommer, pasteuriserede
  • 20 firkantede vaniljekiks

Opskrift - sådan laver du kiksekage med mørk chokolade

  1. Smelt smørret ved svag varme i en gryde.
  2. Hak chokoladen groft.
  3. Tag gryden fra varmen, og rør chokoladen i smørret. Rør, til chokoladen er helt smeltet.
  4. Rør flormelis og æggeblommer i chokoladen, så du får en blank og glat masse.
  5. Beklæd 1 aflang bageform, der rummer 1 liter, med husholdningsfilm. Fordel et tyndt lag chokolademasse i bunden af formen.
  6. Læg et lag vaniljekiks ovenpå og derefter endnu et tyndt lag chokolade. Fortsæt på denne måde med at "bygge" kiksekagen, til al chokoladen er brugt, og sørg for, at der afsluttes med et lag chokolade.
  7. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag. Tag den afkølede kiksekage ud af køleskabet, 15 min. før den skal serveres, så kiksekagen er let at skære i flotte skiver.

Er du på udkig efter flere skønne desserter som denne kiksekage? Så finder du flere opskrifter herunder:

Glem alt om fedtet palmin og kakaopulver, når du skal lave kiksekage! En rigtig kiksekage skal laves af ægte smør og god mørk chokolade.

Kiksekage er nærmest ikke blevet set, siden begyndelsen af 90'erne, da frygten for salmonella i de rå æg, der bruges, gjorde kiksekage upopulær. Men nu er salmonellakrisen overstået, og det er igen sikkert at bruge friske æg i sin kiksekage. Føler du dig alligevel ikke helt så modig, kan du sagtens også bruges pasteuriserede æg til din kiksekage.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også