Hindbærmarmelade med ribs, lime og hibiscus
Mad

Hindbærmarmelade med ribs, lime og hibiscus

26. juli 2021
Af: sus
Mix hindbærrets sødme med den fine syrlighed fra ribs og lime. De fine tørrede hibiscusblade giver også syrlighed, og samtidig bidrager de til den flotte røde farve
8 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • 350 g friske hindbær
  • 175 g ribs (evt. frosne)
  • 2 tsk. tørrede hibiscusblade (eller hybenroseblade)
  • 250 g økologisk syltesukker
  • finrevet skal og saft af 1 økolime

Opskrift - sådan laver du hindbærmarmelade med ribs, lime og hibiscus

  1. Bland hindbær, ribs og hibiscusblade med syltesukker, og lad det trække i 1 time. Varm det meget langsomt op, til det knap når kogepunktet. Lad det småsimre i 10 minutter. Fjern evt. det skum, der dannes langs kanten.
  2. Tilsæt limeskal og saft, og smag på syltetøjet. Lav en stivelsesprøve på en lille tallerken, og stil den i køleskab. Se om tykkelsen er tilpas, ellers kom lidt mere af syltesukkeret i, og kog igen i 4-5 minutter.
  3. Kom det på rene, skoldede glas, og luk dem med film, syltepapir og/eller skoldede låg. Opbevares på køl efter åbning.

Herunder finder du flere opskrifter med hindbær

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også