Oftest laves den vietnamesiske pho-suppe med oksekød, men denne version med kylling er både hurtigere og mindst lige så lækker. Her får du opskriften på vietnamesisk pho-suppe med kylling
45 min4 personer
Tid i alt 1 t og 25 min
DET SKAL DU BRUGE
500 g kyllingebrystfilet
1 cm frisk ingefær
1 løg
4 stjerneanis
1 tsk. sorte hele peberkorn
1 tsk. hele korianderfrø
1 kanelstang
1½ l hønsebouillon
½ frisk rød chili
3 spsk. fiskesauce
TIL SERVERING
250 g risnudler
200 g aspargesbroccoli
150 g bønnespirer
½ frisk rød chili
frisk koriander
Opskrift - sådan laver du vietnamesisk pho-suppe med kylling
Tænd ovnen på 250°.
Skræl og halvér ingefærstykket. Pil og halvér løget. Læg løg og ingefær på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag det i 15 minutter. Rist stjerneanis, peberkorn, korianderfrø og kanelstang let i en stor gryde uden fedtstof i et par minutter.
Hæld bouillon på, og læg kyllingefilet i gryden, så den dækkes af bouillon. Tilsæt bagt løg og ingefær.
Rens chili, og skær den i skiver. Læg den i gryden, og bring gryden i kog.
Tilsæt fiskesauce, og lad retten simre i ½ time under låg.
Tag kyllingekødet op af gryden, og trevl det med 2 gafler. Sigt suppen, og kassér de hele krydderier m.v.
Servering: Kog risnudler efter anvisningen på pakken.
Skyl aspargesbroccoli, og skær i mundrette stykker. Kog dem sammen med nudlerne i et par minutter. Hæld vandet fra i en sigte.
Skyl bønnespirer. Rens chili, og skær i skiver.
Fyld 4 store portionsskåle med nudler, aspargesbroccoli, bønnespirer og trevlet kylling, og hæld den varme suppe over. Pynt suppen med chili og plukket koriander.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.