Egentlig er torsken ikke confiteret – den er nærmere pocheret i den hede olie. Resultatet er en karakteristisk, fortættet smag, som du måske kender fra f.eks. confiterede andelår.
2 personer
DET SKAL DU BRUGE
4 torskefileter, gerne store stykker af 200 g
6 spsk. kapers
skal af 1 usprøjtet citron
½ l olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
RÅ FENNIKELSALAT
1 fennikel
salt
TILBEHØR
skal af 1 usprøjtet citron
brød
Confiteret torsk med kapers og citron
Rå fennikelsalat: Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand i 20 minutter, så bliver de helt sprøde. Tag skiverne op af vandet, tør dem, og krydr med salt.
Confiteret torsk: Bland kapers og fintrevet citronskal i olien, og varm det langsomt op i en dyb pande. Tjek med et termometer, at olien er 80-90°, og sænk så torskestykkerne ned i olien et ad gangen med en hulske.
Steg fisken i 15-20 minutter, til den er lige akkurat tilberedt. Tag torsken op af olien med hulskeen, og servér den med friskrevet citronskal, lidt af den varme olie med kapers, fennikelsalaten og godt brød.