Fasanbryst er perfekt til gæstemiddagen. Her serveret med parmaskinke og speltotto. Speltotto er risotto lavet på perlespelt. Det giver en god struktur og mætter godt.
4 personer
FASANBRYST
6 fasanbryster med skind
6 skiver parmaskinke
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
MARINADE
1 fed hvidløg
6 peberkorn
4 enebær
1 tsk. fennikelfrø
saft og skal af 1 usprøjtet citron
1½ dl gin
1 spsk. honning
6 spsk. olivenolie
SPELTOTTO MED RØDDER
1 bananskalotteløg
3 gulerødder
2 persillerødder
1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
200 g perlespelt
2½ dl hvidvin
5 dl grøntsagsbouillon
1 bundt basilikum
TILBEHØR
evt. godt brød
Opskrift - sådan laver du Fasanbryst med parmaskinke og speltotto med rødder
Marinade: Pil hvidløget. Knus hvidløg, peberkorn, enebær og fennikelfrø i en morter. Riv og pres citronen. Bland citronskal og -saft med de knuste krydderier, og tilsæt gin, honning og olie. Bland det godt. Læg fasanbrysterne i en stor frysepose, og hæld marinaden ved. Slå knude på posen, og læg den i en skål. Stil på køl i mindst 1 time og gerne natten over.
Tænd ovnen på 200°. Tag fasanbrysterne ud af posen, og læg dem i en bradepande. Vikl parmaskinke omkring dem. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem i ovn-en i 20-25 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Speltotto med rødder: Pil løget, og skær det i fine tern. Skrub eller skræl gulerødder og persillerødder, og skær dem i små tern. Smelt smør og olie i en gryde. Steg løg sammen med perlespelt. Hæld vin på, og kog det ind under omrøring. Hæld lidt bouillon på under omrøring, til det er kogt ind. Gentag, til alt bouillon er brugt. Tilsæt gulerødder og persillerødder efter 10 minutter. Speltottoen skal koge ca. 20 minutter i alt.
Drys med hakket basilikum lige inden servering. Anret speltottoen på tallerkener, og læg fasanbryst på. Servér evt. med brød.