PRØV OGSÅ: Ovnstegt kylling med hvidløg og rodfrugter
1. Tænd ovnen på 200°. Dup kyllingen tør, og læg den i et ovnfast fad. Skræl kartoflerne, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt. Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og placér dem rundt om kyllingen i fadet. Rør sennep, honning, olie, finthakket rosmarin, salt og peber sammen. Smør kyllingen ind i blandingen, og hæld resten over kartoflerne. Hæld hvidvin og vand i bunden af fadet, og sæt det i ovnen i 1 time. Hvis kyllingen når at blive gennemstegt før kartoflerne, kan du tage den ud, placere den under alufolie og give kartoflerne lidt ekstra tid (evt. med ovnens grillfunktion slået til).
2. FRISK KÅLSALAT: Snit spidskål i tynde bånd. Skyl grønkål, og hak den fint. Rør olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen, og hæld dressingen over de 2 slags kål. Massér dressingen ind i kålen med fingrene. Skræl gulerødderne. Skær gulerødder og æble i papirtynde skiver. Pil og hak rødløg fint. Bland det hele i en stor skål. Rist græskarkerner på en tør pande, og drys dem over kålsalaten.
3. Anret kyllingen med kartofler på et serveringsfad. Hæld saften fra ovnfadet gennem en sigte og ned i en kasserolle. Tilsæt fløde, og lad saucen koge op. Smag den til, og servér straks sammen med kylling, kartofler og salat.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UNGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Forårssalat med persillepesto – Få opskriften her
Tirsdag: Asiatisk jordskokkefad med laks – Få opskriften her
Onsdag: Chilifyldte butternutsquash – Få opskriften her
Torsdag: Fuldkorns-risotto med svampe, grønkål og serrano – Få opskriften her