1. Pil løgene, og skær dem i både. Skræl gulerødderne, og skær dem i tykke skiver. Dup kødet tørt, og brun det godt i olie på en pande. Tag kødet af panden, og steg løg og gulerødder i 2-3 minutter. Læg kødet tilbage, og krydr med salt og peber. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre under låg i 1½-2 timer, til kødet er helt mørt. Tag kødet op. Smag skyen til, og jævn den evt. let med saucejævner.
2. Grov mos: Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i store tern. Kog dem helt møre i vand uden salt. Hæld vandet fra, men gem lidt. Mos kartofler og pastinakker med en ske eller piskeris, og rør olie og evt. lidt af kogevandet i, til mosen er grov, men blød. Smag til med salt og peber, og drys med persille. Skær kødet i tynde skiver lige ind-en servering, og hæld saucen over.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER