Foto: Henrik Freek
Resultatet afhænger i høj grad af råvarerne, så vælg pasta og bacon af god kvalitet.
Kog pastaen efter anvisning på pakken i rigeligt, letsaltet vand. Dryp den af i en sigte, men gem kogevandet. Skær bacon i strimler eller tern. Rens porren; halvér den på langs, og hak den fint. Pil og hak hvidløget fint. Steg
baconen i lidt af olien på en pande, til den er sprød. Tag baconen af panden, og læg den på fedtsugende papir. Steg de hele chilier på panden i 2-3 minutter. Tilsæt porre og hvidløg, og steg videre i 1-2 minutter. Tag chilierne fra, og læg baconen tilbage på panden. Krydr med røget paprika. Vend den afdryppede pasta i sammen med 1 dl af kogevandet. Vend det hurtigt rundt, og tilsæt evt. lidt mere vand. Tilsæt halvdelen af parmesanosten; vend retten godt sammen, og smag til med salt og peber. Servér straks med resten af parmesanosten.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Kanelkrydret kalvesteg med abrikoser - Få opskriften her
Hakkebøf og ovnbagt græskar med ingefær - Få opskriften her
Krydret laks med søde tomater og bulgur med spinat - Få opskriften her