Denne skønne hverdagsret indeholder kartofler, som alligevel sikkert har liggende. Her får du opskriften på kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo
4 personer
Kartoffelsuppe
250 g kartofler
1 lille persillerod
½ blomkålshoved
1 bundt forårsløg
2 spsk. olivenolie til stegning
1 knsp. tørrede chiliflager
1 l grøntsags- eller hønsebouillon
2 spsk. flødeost naturel
salt og friskkværnet peber
Topping
70 g tørret chorizopølse i skiver
1 lille rød peberfrugt
2-3 spsk. hakket purløg
Tilbehør
godt brød
Kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo
Kartoffelsuppe: Skræl kartofler og persillerod, og skær dem i mindre stykker. Skyl blomkålen, og del den i små buketter.
Skær blomkålsstokken i mindre stykker. Rens forårsløgene, og hak dem groft. Steg det hele i olivenolie i en stor gryde. Drys med chiliflager, og hæld bouillon over.
Kog det under låg ½ time. Blend suppen med en stavblender. Pisk flødeosten i, og varm suppen godt igennem. Smag til med salt og peber.
Topping: Skær chorizo i strimler. Rens peberfrugten, og skær den i små tern.
Steg chorizostrimlerne på en tør og meget varm pande, til de er sprøde.
Tilsæt peberfrugt, og steg videre i 2-3 minutter.
Servér suppen med den sprøde topping, et drys purløg og brød som tilbehør.
TIP: Du kan bruge pastinak eller knoldselleri i stedet for persillerod.