Der er ikke mange grøntsager i en klassisk mac’n’cheese, men her er dog tilsat friske tomater og basilikum. Servér en grøn salat til.
1. Kog makaronien efter anvisningen på pakken.
2. Tomatsauce: Skyl tomaterne. Pil hvidløget. Blend tomater, hvidløg, basilikum, soltørrede tomater, salt og peber i en foodprocessor. Tilsæt parmesan, fløde, eddike og friskrevet muskatnød, og kør blandingen til en jævn sauce.
3. Hæld makaronien i et dørslag (gem lidt af kogevandet), og lad den dryppe af. Hæld makaronien tilbage i gryden, og hæld tomatsaucen over. Tilsæt evt. lidt af kogevandet. Fordel det hele i et ovnfast fad, og smuldr mozzarellaen over. Blend brødet til krummer i foodprocessoren, og bland det med parmesan og timianblade. Drys det over retten, og dryp med lidt olivenolie. Bag retten i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter, til overfladen er gylden og sprød. Servér med friskrevet parmesan og en grøn salat.