Kulmule er et festmåltid for ganen, og fremgangsmåden er superhurtig og ligetil. Her får du opskriften på sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler
4 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
500 g kulmulefilet
1 dl æblecidereddike
salt og friskkværnet peber
LYNSYLTET RØDLØG
1 rødløg
1 dl æblecidereddike
2 tsk. honning
TILBEHØR
1 kg nye kartofler
ÆRTEDIP
500 g frosne ærter
1½ dl cremefraiche 18 %
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
1 bakke ærteskud
Sådan laver du sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler
LYNSYLTET RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i både. Læg det i en kasserolle med eddike og honning, og bring i kog. Tag straks kasserollen af varmen, og stil rødløget til side indtil servering.
TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand.
ÆRTEDIP: Optø ærterne ved at hælde kogende vand over dem i en sigte. Hæld dem i en skål sammen med cremefraiche, og mos dem med en stavblender til en grov, cremet dip. Smag til med citronsaft, salt og peber.
FISKEN: Steg kulmulefileterne på kødsiden i smør på en pande ved høj varme i ca. 2 minutter, indtil de er gyldne, og dernæst på skindsiden i 5-7 minutter, indtil fisken er gennemstegt og hvid i farven. Krydr med salt og peber.
SERVERING: Servér kulmulefileterne med ærtedip og kogte kartofler, og pynt med syltede rødløgsbåde og ærteskud.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.