Stegt kylling med rosenkålssalat
Mad

Stegt kylling med rosenkålssalat

2. marts 2022
Af: Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme retter med fokus på det grønne. Her får du opskriften på stegt kylling med rosenkålssalat
4 personer

STEGT KYLLING

  • 4 kyllingebrystfileter
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

ROSENKÅLSSALAT TIL STEGT KYLLING

  • 700 g rosenkål
  • 50 g koldt smør
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

DRESSING

  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. honning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 skalotteløg
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille

TILBEHØR

  • evt. ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)

Rosenkål har et blakket ry, men på denne måde smager det friskt og lækkert og så smager det skønt til stegt kylling

1. Rosenkålssalat: Skyl rosenkålen, skær bunden af, og pil de yderste blade af. Gem de pæneste blade til salaten, og læg dem i koldt vand. Skær resten af rosenkålene (uden yderblade) i kvarter, og kog dem i letsaltet vand i 1-2 minutter, til de er netop møre. Blend de varme rosenkål i en foodprocessor sammen med smør, honning, citronsaft, salt og peber til en jævn puré. Fordel puréen på et fad. Hæld vandet fra de rå rosenkålsblade, og tør dem godt.

2. Dressing: Bland en dressing af citronsaft, fintrevet citronskal, olie og honning. Smag til med salt og peber. Pil skalotteløg, og skær dem i tynde skiver. Skyl og hak persillen. Bland løg og persille i dressingen, og vend det sammen med rosenkålsbladene. Anret rosenkålsbladene oven på rosenkålspuréen.

3. Kylling: Steg kyllingefileterne i lidt olie på en pande i 5-6 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér med rosenkålssalat og evt. kogte ris til.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Grøn speltsalat med krydret andebryst – Få opskriften her

Læs også