Thaisuppe med butternutsquash
Mad

Thaisuppe med butternutsquash

16. januar 2020
Af: Suzy Wengel - bearbejdet af redaktionen
Foto: Skovdal Nordic
Få retter luner som suppe, og med sine stærke krydderier vamer denne thai-inspirerede ekstra meget. Få opskriften på thaisuppe med butternutsquash.
2 personer

Thaisuppe

  • 10 g olie
  • 1-2 tsk. karrypasta
  • ½ løg
  • 500 g butternut squash
  • 100 g gulerod
  • 2½ dl vand
  • 10 g bouillonterning
  • 300 g krebsehaler i lage
  • 200 g kokosmælk
  • 1 spsk. limesaft

Tilbehør

  • ½ tsk. criracha sauce (chilisauce)
  • 4 riskiks

Pynt

  • 15 g peanuts
  • 2 spsk. purløg
  • 1 spsk. koriander

Opskrift - sådan laver du thaisuppe med butternutsquash

Opvarm olien i en gryde, og svits karrypasta og løg et par minutter, til det begynder at dufte.

Del butternutsquash i halve, og skrab kernerne ud med en ske. Du behøver ikke at skrælle den. Skær squashkødet og gulerod i grove tern, og kom det i gryden sammen med vand og bouillonterning. Kog ved middelvarme i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.

Blend suppen, tilsæt krebsehaler og kokosmælk. Varm suppen igennem, og smag til med limesaft.

Smør criracha sauce på to riskiks, og læg de to resterende på, som en sandwich.

Servér suppen med riskikssandwich, og pynt med peanuts, purløg og koriander.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også