Madplan: Ugens mandagsopskrift er krebinetter med persillesauce og tomatsalat. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
600 g hakket kalve- og flæskekød
2 kviste frisk timian
salt og friskkværnet peber
1 æg
200 g rasp
2 spsk. smør + 2 spsk. olie til stegning
TILBEHØR
500 g små kartofler
3 stilke persille
PERSILLESAUCE
25 g smør
3 spsk. hvedemel
2½-3 dl kogevand fra kartoflerne
2 dl mælk
saft af 1 citron
salt og friskkværnet peber
1 bundt kruspersille
TOMATSALAT
250 g daddeltomater
2 spsk. citronolie
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du krebinetter med persillesauce og tomatsalat
Rør kødet sammen med hakket timian, salt og peber. Form kødet til krebinetter. Vend krebinetterne i sammenpisket æg og herefter i rasp.
Steg dem gyldne i smør og olie på en pande i 5 minutter på hver side.
Tilbehør
Skrub kartoflerne, og kog dem møre, 12-15 minutter, i letsaltet vand tilsat persillestilke.
Tag 3 dl af kogevandet fra, og gem det til persillesaucen.
Persillesauce
Smelt smør i en gryde, og rør melet i på én gang. Tilsæt kogevandet fra kartoflerne, lidt ad gangen, under omrøring, og rør, til smørbollen er opløst. Tilsæt mælk, lidt ad gangen, og rør hele tiden. Saucen skal have en cremet konsistens.
Smag den til med citronsaft, salt og peber. Skyl persillen, og hak den fint. Rør persille i saucen lige før servering (gem lidt persille til tomatsalaten).
Tomatsalat
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Vend tomaterne sammen med lidt hakket persille, citronolie, salt og peber.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.