https://imgix.femina.dk/media/article/1527-madplan-2-copy.png
Mad

Krebinetter med persillesauce og tomatsalat

29. marts 2022
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan: Ugens mandagsopskrift er krebinetter med persillesauce og tomatsalat. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g hakket kalve- og flæskekød
  • 2 kviste frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 200 g rasp
  • 2 spsk. smør + 2 spsk. olie til stegning

TILBEHØR

  • 500 g små kartofler
  • 3 stilke persille

PERSILLESAUCE

  • 25 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2½-3 dl kogevand fra kartoflerne
  • 2 dl mælk
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt kruspersille

TOMATSALAT

  • 250 g daddeltomater
  • 2 spsk. citronolie
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du krebinetter med persillesauce og tomatsalat

  1. Rør kødet sammen med hakket timian, salt og peber. Form kødet til krebinetter. Vend krebinetterne i sammenpisket æg og herefter i rasp.
  2. Steg dem gyldne i smør og olie på en pande i 5 minutter på hver side.

Tilbehør

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre, 12-15 minutter, i letsaltet vand tilsat persillestilke.
  2. Tag 3 dl af kogevandet fra, og gem det til persillesaucen.

Persillesauce

  1. Smelt smør i en gryde, og rør melet i på én gang. Tilsæt kogevandet fra kartoflerne, lidt ad gangen, under omrøring, og rør, til smørbollen er opløst. Tilsæt mælk, lidt ad gangen, og rør hele tiden. Saucen skal have en cremet konsistens.
  2. Smag den til med citronsaft, salt og peber. Skyl persillen, og hak den fint. Rør persille i saucen lige før servering (gem lidt persille til tomatsalaten).

Tomatsalat

  1. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Vend tomaterne sammen med lidt hakket persille, citronolie, salt og peber.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også