kyllingefrikadeller med harissasalat
Mad

Kyllingefrikadeller med harissasalat

10. februar 2022
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Harissa er en nordafrikansk chilisauce, der giver masser af smag til både kød og grøntsager. Her får du opskriften på kyllingefrikadeller med harissasalat
4 personer

Kyllingefrikadeller

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 1 spsk. harissa
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg

Harissasalat

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. harissa
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld mandler
  • 3 dl perlespelt 
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Yoghurtdressing

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du kyllingefrikadeller

  1. Kyllingefrikadeller: Rør kyllingekød, æg, harissa, havregryn, salt og peber sammen i en skål. Skyl og hak persille fint, pil og pres hvidløg, og rør begge dele i farsen. Stil farsen på køl i 30 minutter.
  2. Harissasalat: Tænd ovnen på 175°. Skræl gulerødderne, og halvér dem på langs. Rør harissa, olie, salt og peber sammen, og vend gulerødderne heri. Fordel gulerødderne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er gyldne. Drys mandlerne over, og lad dem riste med de sidste 5 minutter.
  3. Kog perlespelt efter anvisningen på pakken.
  4. Yoghurtdressing: Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
  5. Form små frikadeller af kyllingefarsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg frikadellerne i ovnen ved 175° i 15 minutter, til de er gennemstegte og gyldne.
  6. Servering: Anret kogt perlespelt på et fad, og læg gulerødderne over. Dryp yoghurtdressing over salaten, og drys med grofthakket persille. Servér til kyllingefrikadellerne.

Velbekomme!

Indkøbsliste: Få indkøbslisten til hele ugen her

3 tips til dine kyllingefrikadeller

  1. Kyllingefrikadeller er perfekte, hvis du gerne vil snige lidt flere grøntsager i madlavningen. Farsen kan nemt tilføjes dine yndlings grøntsager - enten hakket, skåret eller revet.
  2. Giv dine kyllingefrikadeller et asiatisk twist ved at tilføje chili, ingefær eller soya. Er du mere til det græske køkken, kan du tilføje fetaost, oliven og oregano.
  3. Tilføj revet parmesan til farsen for at få en fyldigere smag.

Ugens andre opskrifter

Mandag: Blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano – Få opskriften her

Fredag: Spansk mørbradgryde med choizo og couscous – Få opskriften her

Læs også