Udskift tomaterne i din capresesalat med bagte peberfrugter for en anderledes og fyldig smag. Her får du opskriften på kyllingelår med peberfrugt-caprese.
35 min4 personer
DET SKAL DU BRUGE
4 hele kyllingelår
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld frisk timian
Salt og peber
Peberfrugt-caprese:
4 røde peberfrugter
1 dåse artiskokhjerter i vand
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 frisk mozzarellakugle
1 spsk. balsamicoeddike
1 håndfuld frisk basilikum
Tilbehør:
4 dl speltkerner
Opskrift - sådan laver du kyllingelår med peberfrugtcaprese
Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingelårene med olivenolie, timian, salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i ca. 35 minutter, eller indtil kyllingelårene er gennemstegt.
Tilbehør: Kog speltkernerne efter anvisningen på posen.
Peberfrugt-caprese: Rens peberfrugterne, og skær dem i kvarte. Hæld lagen fra artiskokhjerterne, og halvér dem.
Fordel peberfrugter og artiskokhjerter på en bageplade med bagepapir. Vend dem med halvdelen af olien, og krydr med salt og peber. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter (sammen med kyllingen), til peberfrugterne er møre og let gyldne.
Fordel peberfrugt og artiskokhjerter på et fad, og riv mozzarella over i mindre stykker. Dryp med resten af olien og balsamico, og pynt med basilikum. Servér kyllingelår med speltkerner og peberfrugt-caprese.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.