PRØV OGSÅ: Skift polentapande ud med en skøn polentapizza med svampe og bresaola
Tænd ovnen på 200°. Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Rist dem i smør på en stor pande med høje kanter, som også kan tåle at komme i ovnen bagefter. Pil løget, skær det i skiver, og steg det på panden. Krydr med salt og peber, og lad det hele stege i ca. 10 minutter, til løg og svampe bliver gyldne. Dryp balsamicoeddike over, og vend rundt, inden du kommer pandens indhold over på en tallerken. Hæld 8 dl vand på panden, og pisk polentaen i vandet. Bring det i kog under konstant omrøring, til du får en cremet grød. Riv parmesan fint, og rør halvdelen i polentagrøden. Smag grøden til med salt og peber. Brug en ske til at skubbe lidt af grøden til side, så du får en lomme, hvor du kan slå 1 æg ud. Gør det samme for alle 4 æg. Fordel svampene ovenpå. Drys med parmesan, og sæt panden i ovnen i ca. 10 minutter, til æggehviderne er faste, og blommerne stadig flydende. Servér straks med skyllet rucola og groft brød.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Linsesalat med kylling, aubergine og friske figner – få opskriften her
Onsdag: Blomkålsbøffer med ovnkartofler og avocado-mayo – få opskriften her
Torsdag: Luksussalat med varmrøget laks – få opskriften her
Fredag: Braiserede svinekæber med rodfrugtmos – få opskriften her