Roulade opskrift
Mad

Roulade

4. august 2021
Af: Camilla Zarah Lawes, redigeret af redaktionen
foto: Lars Ranek
En roulade er supernem at bage – du skal bare huske at rulle den, mens den er varm. Du kan også fylde rouladen med mosede friske bær.
1 stk
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 3 æg
  • 120 g rørsukker
  • 2 spsk. sødmælk
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 35 g mandelmel

Fyld og drys

  • 300 g frosne skovbær
  • 1 vaniljebælg
  • 100 g sukker

Opskrift - sådan laver du roulade

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Pisk æg og sukker hvidt, og tilsæt mælk og vaniljekorn.
  3. Bland hvedemel, bagepulver og mandelmel sammen, og vend det i æggeblandingen.
  4. Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir, og bag bunden midt i ovnen i 5-6 minutter, til den er flot lysebrun.
  5. Kom bær, vaniljebælg og sukker i en lille gryde, og kog det i 6 minutter. Tag gryden fra varmen, og hæld bærrene ud på et fad, så de køler hurtigt af.
  6. Drys sukker på den nybagte bund, læg et stykke bagepapir i samme størrelse som bunden over, og vend bunden over på dette papir.
  7. Fjern det øverste bagepapir, og smør bærkompotten på bunden i et jævnt lag.
  8. Rul bunden sammen til en tæt rulle på den tykke led ved hjælp af bagepapiret. Lad den stå i mindst 30
  9. minutter, så den kan få lov til at "sætte" sig. Drys evt. rouladen med mere sukker, og skær den i 2½ cm tykke skiver.

Opskriften er fra bogen 'Kagetid' af Camilla Zarah Lawes, Lindhardt og Ringhof

Herunder finder du flere lækre dessert opskrifter

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs mere om:

Læs også