Her får du opskriften på stegt flæsk med stuvet hvidkål. En rigtig hverdagsfavorit! Find opskriften på stegt flæsk med stuvet hvidkål her.
2 personer
INGREDIENSER TIL STEGT FLÆSK
700 g stegeflæsk i skiver
salt
STUVET HVIDKÅL
¼ hvidkål
2 dl vand
lidt salt
2 dl piskefløde
1 dl mælk
friskkværnet peber
lidt friskrevet muskatnød
skal og saft af 1 usprøjtet citron
TIL SERVERING
1 kg små kartofler
bredbladet persille
Opskrift - Sådan laver du stegt flæsk med stuvet hvidkål
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Krydr flæsket med salt, og bank det lidt tyndere, hvis skiverne er meget tykke. Læg flæsket på en ovnrist med en bageplade under, som fedtet kan dryppe ned i under stegningen (læg bagepapir på bagepladen, så er den nemmere at gøre ren bagefter). Steg flæsket i ovnen ved 180° i ca. 15 minutter, til det er sprødt og gyldent.
Stuvet hvidkål: Snit hvidkålen i grove stykker, og læg dem i en gryde sammen med 2 dl vand og lidt salt. Damp kålen under låg i 6-8 minutter, til den falder sammen og bliver mør. Hæld vandet fra, tilsæt fløde og mælk, og krydr med salt, peber og muskatnød. Lad den koge ind til en cremet konsistens. Smag til med fint-revet citronskal og citronsaft.
Servering: Drys kartoflerne med hakket persille, og servér som tilbehør til den stegte flæsk sammen med stuvet hvidkål.
TIP: Du plejer måske at stege flæsk på panden, men det giver mindre røg og lugt i køkkenet at bruge ovnen.