1. Gratindej: Smelt smørret i en tykbundet gryde, og rør melet i til en melbolle. Rør mælk i, lidt ad gangen, og kog opbagningen igennem i ca. 10 minutter på lavt blus og under konstant omrøring. Smag til med salt og peber, muskatnød og parmesan. Del de 3 æg i hvider og blommer. Rør 1 æggeblomme i ad gangen, når opbagningen er kølet lidt af.
2. Fyld: Rens porrerne, og snit dem fint. Kog porrerne i 30 sekunder i en gryde med kogende, saltet vand. Lad dem dryppe godt af i et dørslag. Vend dem med olie, citronsaft og salt og peber. Læg porrerne i gratindejen. Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker, og fold dem forsigtigt ind i gratindejen, så dejen bliver let og luftig.
3. Fordel gratindejen med porrefyldet i et stort, smurt ovnfad, og bag retten i ovnen ved 175° i 40-50 minutter, til gratinen er flot hævet og gylden på toppen.
4. Grøn salat: Skyl og tør salaten. Bland olie, eddike, salt og peber til en dressing, og vend den i salaten. Drys med parmesanflager. Servér porregratin med grøn salat og evt. groft brød.