Panna cotta er en suveræn dessert, der er nem at tilberede, og som smager himmelsk. Denne, som er med hvid chokolade, er også super dejlig med friske bær på en sommerdag
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
½ l piskefløde
75 g hvid chokolade (gerne Valrhona Ivoire)
60 g sukker
1 stang god vanilje (korn og bælg, se nedenfor)
3 blade husblas
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
3 spsk. rørsukker
nogle af kornene fra vaniljestangen
Sådan laver du panna cotta med hvid chokolade
Kom fløde, sukker, halvdelen af vaniljekornene og bælgen i en gryde, og lad det småkoge ved svag varme i 10 minutter. Tag det fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Hak chokoladen til din panna cotta fint, kom den i en stor skål, og hæld fløden forsigtigt over under omrøring.
Udblød husblassen i koldt vand, vrid den fri for væde, og pisk den i den varme fløde. Hæld din panna cotta i små glas, og stil dem på køl i minimum 2 timer. Kog hyldeblomstsaften ind med rørsukker og resten af vaniljekornene i en lille gryde i ca. 8 minutter, til det er som tyk sirup. Lad det afkøle. Server panna cotta med lidt hyldeblomstsirup.
TIP: Hvis ikke du har vaniljestang kan du erstatte med vaniljepulver uden at det går alt for meget ud over resultatet.