blomkålssuppe
Mad

Blomkålssuppe med gurkemeje og ingefær

3. marts 2018
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Denne smukke gule suppe er rig på antiinflammatoriske ingefær og gurkemeje, sødmen fra kokosmælk og syrligheden fra lime. Få opskriften på blomkålssuppe med gurkemeje og ingefær her
15 min4 personer
Tid i alt 40 min

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 stort løg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • saft af 1 limefrugt
  • friskkværnet peber

Til severing

  • groft surdejsbrød
  • 1 bundt radiser
  • sorte sesamfrø
  • 1 håndfuld mynte
  • ristede kokosflager

Blomkålssuppe med gurkemeje og ingefær

  1. Tænd ovnen på 200° Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Vend dem med 1 spsk. olie, og krydr let med salt. Bag blomkålen i ovnen i 15 minutter.
  3. Pil og hak løget. Skræl og riv ingefær fint. Svits løg og ingefær i 1 spsk. olie i en gryde, til løgene bliver klare.
  4. Tilsæt gurkemeje og de ristede blomkålsbuketter, og vend rundt.
  5. Hæld kokosmælk og bouillon i gryden, og bring retten i kog.
  6. Blend suppen med en stavblender, til den bliver jævn og cremet.
  7. Smag til med limesaft, salt og peber.
  8. Til servering: Skær brødet i skiver, og rist dem på en brødrister. Rens radiserne, og skær dem i helt tynde skiver.
  9. Rist sesamfrø let på en tør pande. Top suppen med radiseskiver, sesamfrø, mynteblade og kokosflager. Servér med ristet brød til.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Hvorfor stinker blomkål, når de er blevet tilberedt? Som regel fordi nogle har det med at koge blomkålen alt for længe. Der bliver frigivet nogle stoffer i stænglen, som giver den kendte prut-agtige lugt. I denne opskrift skal blomkålen ikke koges, derved er der ingen fare for et stinkende køkken.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også