Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Fried rice med kylling
12. juli 2018
Af:
Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Undgå madspild ved at bruge kogte ris fra dagen før og triste grøntsager fra køleskabet, der forvandler sig til dejlige ingredienser i en wokret
4 personer
Tid i alt 25 min
Det skal du bruge
400 g kyllingestrimler
1 løg
2 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
3 spsk. kokosolie til stegning
3 dl fuldkornsris (kogte og afkølede, gerne fra dagen før)
1 spsk. sojasauce
1 spsk. kokossukker eller rørsukker
4 spsk. fiskesauce
2 spsk. sesamolie
Cashew-topping
40 g cashewnødder
3 forårsløg
2 store gulerødder
Servering
2 limefrugter
1 håndfuld koriander
Sådan laver du fried rice med kylling
Pil og hak løg. Pil og riv hvidløg fint, og skræl og riv ingefær. Svits løg, hvidløg og ingefær i 1 spsk. kokosolie i wokken, til løgene er klare.
Tilsæt kyllingestrimler, og brun dem.
Tilsæt yderligere 2 spsk. kokosolie, lad det smelte, og tilsæt dernæst de kolde ris. Vend rundt, og lad risene blive varme.
Tilsæt sojasauce, sukker, fiskesauce og sesamolie, og lad det stege, til risene bliver gyldne.
Cashew-topping:
Rist cashewnødderne i en tør wok, tag dem op, og læg dem til side.
Rens og skær forårsløg i skrå skiver.
Skræl gulerødderne, og høvl dem i lange bånd med en kartoffelskræller.
Servering:
Skær limefrugter i både, og pluk koriander.
Servér fried rice med kylling, cashewnødder, forårsløg og gulerodsbånd i skåle.
Top med limeskiver og koriander.
Velbekomme!
Se også
Mad
Egg fried rice: Stegte ris med grøntsager og æg
Inspiration til andre opskrifter
Se også
Mad
Kylling i karry
Se også
Mad
Nudler med svinekød, grøntsager og gomadressing
Se også
Mad
Nem og lækker ramen – ramensuppe med bøf og æg
Læs mere om:
Opskrifter med kylling
|
ris
|
kylling i wok
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også