Gulerodskage med flødeostfrosting og karamelliserede valnødder
26. november 2018
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Gulerødder er sundt for kroppen, kage er godt for sindet. I kombination giver det dig masser af energi og glæde! Her får du opskriften på gulerodskage med flødeostfrosting og karamelliserede valnødder
40 min12 personer
Tid i alt 1 t og 10 min
DET SKAL DU BRUGE
300 g lyst muscovadosukker (eller rørsukker)
200 g blødt smør
4 æg
275 g hvedemel
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 nip salt
350 g gulerødder
1 springform, ca. 24 cm i diameter
FLØDEOSTFROSTING
200 g flødeost
120 g blødt smør
180 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
KARAMELLISEREDE VALNØDDER
50 g valnødder
3 spsk. ahornsirup
Opskrift - sådan laver du gulerodskage med flødeostfrosting og karamelliserede valnødder
Tænd ovnen på 175°.
Pisk sukker og smør sammen med en elpisker.
Pisk æg i, 1 ad gangen, til massen er luftig.
Pisk mel, kanel, bagepulver, natron og salt i.
Skræl og riv gulerødder, og rør dem i dejen.
Beklæd bunden af springformen med bagepapir. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ca. 40 minutter. Tjek med en tandstikker, at den er gennembagt.
Lad gulerodskagen køle helt af.
KARAMELLISEREDE VALNØDDER
Rist valnødder på en tør pande, til de begynder at dufte.
Hæld ahornsirup over, og vend rundt, så siruppen fordeler sig på nødderne.
Afkøl nødderne på et ark bagepapir.
FLØDEOSTFROSTING
Pisk alle ingredienserne sammen med en elpisker, til frostingen er luftig og cremet.
Fordel den oven på den afkølede kage, og pynt med karamelliserede valnødder.