Disse vegetariske wraps er fyldt med fibre, vitaminer og grønne proteiner – og så smager de bare virkelig herligt! Her får du opskriften på spinatwraps med hummus, linser og feta
4 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
3 dl belugalinser
6 dl grøntsagsbouillon
½ hvidkål
1 spsk. olivenolie
saft og skal af ½ usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
150 g feta
1 glas artiskokhjerter i olie
1 håndfuld bredbladet persille
HUMMUS
1 dåse kikærter
½ dl tahin (sesampasta)
1 spsk. olivenolie
saft af ½ usprøjtet citron
2 fed hvidløg
2 tsk. stødt spidskommen
salt
ca. ½ dl vand
WRAPS
200 g frisk spinat
3 æg
2 dl finvalsede havregryn
1 dl mælk
1 tsk. salt
smør til stegning
Spinatwraps med hummus, linser og feta
Skyl belugalinser, og kog dem i bouillon i ca. 20 minutter – pas på, de ikke bliver udkogte. Snit hvidkål helt fint, og vend det sammen med olie, citronsaft, fintrevet citronskal og salt og peber i en skål.
Smuldr feta i mindre stykker. Dræn artiskokhjerterne, og del dem evt. i mindre stykker. Skyl og hak persille groft.
HUMMUS: Skyl og afdryp kikærterne i en sigte. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, presset hvidløg, spidskommen og salt sammen i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, til hummussen har en cremet konsistens. Smag til med salt og citronsaft.
WRAPS: Skyl og tør spinaten, og blend den med æg, havregryn, mælk og salt til en helt glat og grøn dej i en foodprocessor eller blender.
Smelt 1 tsk. smør på en pande, tilsæt ½ dl dej, vip hurtigt panden, så dejen fordeler sig på hele panden – brug evt. en ske, hvis det ikke helt lykkes. Steg den tynde pandekage i et par minutter på hver side, og gentag processen, til al dej er opbrugt.
SERVERING: Fyld spinatwraps med hummus, kål, belugalinser, feta, artiskokhjerter og persille, og servér.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.