Oksemørbrad med salviesmør og saltbagte nye kartofler
Mad

Oksemørbrad med salviesmør og saltbagte nye kartofler

27. juni 2019
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Værs'go! Ægte fredagsmad. Det lækre salviesmør smager vidunderligt til både mørbrad og saltbagte kartofler. Her får du opskriften på oksemørbrad med salviesmør og saltbagte nye kartofler
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g oksemørbrad
  • salt og peber
  • smør til stegning

SALTBAGTE KARTOFLER

  • 1 kg nye kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. flagesalt

SALVIESMØR

  • 200 g blødt smør
  • 1 håndfuld frisk salvie

TIL SERVERING

  • 125 g blandet grøn salat

Oksemørbrad med salviesmør og saltbagte nye kartofler

  1. SALVIESMØR: Smelt lidt smør på en pande, og steg salviebladene sprøde i smørret. Læg dem i en skål, og rør dem sammen med resten af det bløde smør. Fordel salviesmør på et ark bagepapir, og rul dette stramt sammen om smørret til en rulle. Læg rullen på køl indtil servering.
  2. SALTBAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 220°. Skrub kartoflerne, og fordel dem i et ovnfast fad. Vend dem med olivenolie og salt. Bag kartoflerne i 40 minutter, til de er møre og flot gyldne.
  3. OKSEMØRBRAD: Krydr mørbraden med salt og peber. Brun den godt af på alle sider i smør på en pande. Steg mørbraden i ovnen i 20 minutter, sammen med kartoflerne, til den er færdig. Lad den hvile i 10 minutter, inden den skæres ud. Servér med saltbagte kartofler, salviesmør og salat.

Læs også