Chili con kylling
Mad

Chili con kylling

19. februar 2020
Af: Emma Martiny
foto Winnie Methmann.
Prøv en ny version af den klassiske chili con carne, som her er lavet med hakket kyllingekød. Her får du opskriften på chili con kylling.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE:

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille frisk rød chili
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 spsk. paprika (gerne røget)
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ spsk. stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 dåser kidneybønner
  • 30 g mørk chokolade
  • 3 spsk. rødvinseddike

TILBEHØR:

  • 1 spidskål
  • 1 avocado
  • 125 g tortillachips
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld frisk koriander

Opskrift - Sådan laver du chili con kylling

  1. Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Steg løg, hvidløg og chili i olie i en gryde.
  2. Tilsæt hakket kylling og krydderier, og steg, til kødet er brunet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og evt. en bouillonterning.
  3. Lad gryden simre i mindst 15 minutter. Dræn og skyl bønnerne, og rør dem i chilien. Smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber.
  4. Tilbehør: Snit spidskål fint. Halvér avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i skiver.
  5. Servér chili con kylling med spidskål, avocado, tortillachips, cremefraiche og koriander.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også