Mazarinkage med hyldeblomstcreme, friske bær og chokolade – et overflødighedshorn af lækkerier. Og så bli’r det ikke mere sommerligt
8 personer
Tid i alt 45 min
Bunde
250 g marcipan, revet
125 g koldt smør, skåret i terninger
2 hele æg
3 spsk. hvedemel
Endvidere
1 stk. springform på 20 cm
smør og mandelflager til formen
Hyldeblomstcreme
4 æggeblommer
40 g sukker
½ spsk. majsstivelse
½ dl hyldeblomstsaft
2½ dl piskefløde
Endvidere
2½ dl piskefløde
2-3 spsk. flormelis
korn af ½ stang vanilje
Pynt
250 g jordbær, skåret i skiver
175 g blåbær
50 g hakket chokolade
Opskrift - Sådan laver du mazarinkage med hyldeblomstcreme, friske bær og chokolade
Rør marcipan sammen med smør. Tilsæt æggene, ét ad gangen. Pisk godt. Vend hvedemelet i dejen. Smør formen, og drys den med mandelflager. Fordel dejen i formen. Bag kagen i 20-25 minutter midt i en 175° varm ovn, til den er flot gylden. Lad kagen afkøle.
Pisk æggeblommer og sukker lyst. Rør majsstivelsen ud i hyldeblomstsaften. Kog piskefløden op; rør den sammen med saften, og pisk den varme væske i æggeblandingen. Hæld det tilbage i gryden, og varm cremen op under piskning, til den tykner. Tag fra varmen, og afkøl.
Pisk fløden til skum, og vend vaniljekorn og flormelis i. Vend det forsigtigt sammen med hyldeblomstcremen. Fordel cremen på mazarinen, og pynt med bær og hakket chokolade.