Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Roulade
4. august 2021
Af:
Camilla Zarah Lawes, redigeret af redaktionen
foto: Lars Ranek
En roulade er supernem at bage – du skal bare huske at rulle den, mens den er varm. Du kan også fylde rouladen med mosede friske bær.
1 stk
Tid i alt 45 min
Det skal du bruge
3 æg
120 g rørsukker
2 spsk. sødmælk
korn fra 1 vaniljestang
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
35 g mandelmel
Fyld og drys
300 g frosne skovbær
1 vaniljebælg
100 g sukker
Opskrift - sådan laver du roulade
Tænd ovnen på 225 grader.
Pisk æg og sukker hvidt, og tilsæt mælk og vaniljekorn.
Bland hvedemel, bagepulver og mandelmel sammen, og vend det i æggeblandingen.
Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir, og bag bunden midt i ovnen i 5-6 minutter, til den er flot lysebrun.
Kom bær, vaniljebælg og sukker i en lille gryde, og kog det i 6 minutter. Tag gryden fra varmen, og hæld bærrene ud på et fad, så de køler hurtigt af.
Drys sukker på den nybagte bund, læg et stykke bagepapir i samme størrelse som bunden over, og vend bunden over på dette papir.
Fjern det øverste bagepapir, og smør bærkompotten på bunden i et jævnt lag.
Rul bunden sammen til en tæt rulle på den tykke led ved hjælp af bagepapiret. Lad den stå i mindst 30
minutter, så den kan få lov til at "sætte" sig. Drys evt. rouladen med mere sukker, og skær den i 2½ cm tykke skiver.
Opskriften er fra bogen 'Kagetid' af Camilla Zarah Lawes, Lindhardt og Ringhof
Herunder finder du flere lækre dessert opskrifter
Se også
Mad
Arme riddere med sommerbær
Se også
Mad
Kartoffelkage - klassisk opskrift
Se også
Mad
Nytårsdessert: 30 fantastiske nytårsdesserter
Læs mere om:
desserter
|
hygge
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også