Her får du opskriften på klassiske klejner med masser af smør, citron og julede krydderier – og så bestemmer du selv, om du vil koge dem i palmin eller svinefedt, som vores mormødre gjorde det, eller om du vælger at lave dem i olie. Men husk, at det skal være en smagsneutral olie som fx solsikkeolie eller fritureolie, så klejnernes gode smag ikke forstyrres. Uanset om du vælger olie eller palmin, er du dog garanteret en stor skudefuld sprøde, fedtede og skønne klejner til den søde juletid.
Måske husker du, hvordan din bedstemor stod og kogte klejner i palmin til den store guldmedalje? Og måske bliver du i dag fuld af nostalgi, når duften spreder sig ved juletid? Heldigvis kan du sagtens gøre hende kunsten efter og selv fremtrylle de lækreste gammeldags klejner.
Klejner hører utvivlsomt julen til, og selvom du sagtens kan købe dig fra en pose – og endda få nogle helt udmærkede hos bageren – er der altså intet, der slår den hjemmelavede version.