Det lyder næsten for godt til at være sandt. One pot pasta er nem, laver nærmest ingen opvask og så er det lækker hverdagsmad. Lidt parmesan på toppen, og så er det luksusmad.
Skær chorizoen i tern.
Pil og hak løget.
Pil og pres hvidløg.
Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve.
Kom chorizo, løg, hvidløg og tomater i gryden sammen med resten af ingredienserne.
Lad det koge op, så pastaen falder sammen i gryden.
Lad gryden simre i ca. 15 minutter, til pastaen er al dente.
Servér med friskrevet parmesan.
Pastaen er bedst al dente.
Servér med frisk parmesan på toppen.
Der findes et utal af variationer. Se her en stor samling one pot pasta.
Erstat chorizo med en anden pølse, eller stegt bacon, hvis du ikke bryder dig om den krydrede smag.
One pot pasta er en super ret til den travle hverdag, og den kan varieres i det uendelige. Det gør det også til en helt exceptionel ret til at tømme køleskabet. Du kan lave en one pot-pasta med laks, ærter og asparges, eller måske en omgang med tomater, oliven og kapers? Du kan lave one pot spaghetti bolognese eller one pot spaghetti cabonara. Se hele samlingen af one pot-pastaer her.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.