Braiserede spoleben med nye kartofler og ærter
Mad

Braiserede spoleben med nye kartofler og ærter

17. februar 2022
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Denne ret er en sikker vinder, når du vil imponere. Kødet bliver så mørt, at det nærmest falder af benet, bare man kigger på det. Her får du opskriften på braiserede spoleben med nye kartofler og ærter
2 t og 30 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 spoleben 
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 store gulerødder
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg
  • smør til stegning 
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 4 laurbærblade
  • 4 dl hvidvin
  • 2 dl balsamicoeddike
  • ½-1 bouillon (f.eks. svine- eller hønsebouillon)
  • 75 g smør til saucen 

TILBEHØR

  • 750 g nye kartofler
  • 100 g friskbælgede ærter
  • 1 bundt ærtespirer
  • syltede rødløg (se onsdagens opskrift)

PRØV OGSÅ: Braiserede spoleben og kartoffelmos med pastinak

Opskrift - sådan laver du braiserede spoleben med nye kartofler og ærter

1. Puds spolebenene for de værste sener, og bind dem evt. sammen med et stykke kødsnor, så kødet bliver på benene. Krydr spolebenene godt med salt og peber. Skær gulerødder og løg i grove skiver, og pil hvidløg. Brun spolebenene i smør i en stor, tykbundet gryde. Tag dem op, og tilsæt grøntsager, rosmarin og laurbærblade. Steg, til løgene tager lidt farve. Krydr med salt og peber, og kom spolebenene tilbage i gryden. Tilsæt hvidvin og balsamicoeddike, og hæld dernæst bouillon i gryden, så både spoleben og grøntsager er akkurat dækkede. Lad retten simre i 2-3 timer under låg, til kødet er helt mørt. Tag spolebenene op af gryden, og si resten af grydens indhold igennem en sigte, så du samler væden i en anden, mindre gryde. Kassér grøntsagerne. Lad væden koge ind til en tyk fond i ca. 20 minutter, mens du forbereder tilbehøret.

2. TILBEHØR: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Bland de kogte kartofler med friske ærter.

3. Pisk smør i fonden, så du får en karamelagtig glaze. Vend spolebenene i glazen, så de bliver flot skinnende. Anret hvert spoleben med nye kartofler, ærter, ærtespirer og syltede rødløg. Dryp med lidt glaze, og servér.

TIP: Tjek, om du kan få spoleben hos din slagter, eller om de skal bestilles på forhånd.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Butterbean-gnocchi med pesto og asparges – Få opskriften her

Læs også