Rosenkål har et blakket ry, men på denne måde smager det friskt og lækkert og så smager det skønt til stegt kylling
1. Rosenkålssalat: Skyl rosenkålen, skær bunden af, og pil de yderste blade af. Gem de pæneste blade til salaten, og læg dem i koldt vand. Skær resten af rosenkålene (uden yderblade) i kvarter, og kog dem i letsaltet vand i 1-2 minutter, til de er netop møre. Blend de varme rosenkål i en foodprocessor sammen med smør, honning, citronsaft, salt og peber til en jævn puré. Fordel puréen på et fad. Hæld vandet fra de rå rosenkålsblade, og tør dem godt.
2. Dressing: Bland en dressing af citronsaft, fintrevet citronskal, olie og honning. Smag til med salt og peber. Pil skalotteløg, og skær dem i tynde skiver. Skyl og hak persillen. Bland løg og persille i dressingen, og vend det sammen med rosenkålsbladene. Anret rosenkålsbladene oven på rosenkålspuréen.
3. Kylling: Steg kyllingefileterne i lidt olie på en pande i 5-6 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér med rosenkålssalat og evt. kogte ris til.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER