Torsk er sund og lækker hverdagsmad. Steg torskefileterne i ovnen – så får du fisk i en fart. Her får du opskriften på citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat
3 personer
DET SKAL DU BRUGE
600 g torskefilet
salt og friskkværnet peber
saft af 1 citron
4 spsk. olivenolie
KARTOFFELMOS
6 store kartofler
25 g smør
2 dl mælk
salt og friskkværnet peber
BØNNESALAT
400 g grønne bønner
1 rødløg
½ bundt bredbladet persille
4 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Tilsæt smør og mælk, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser, til kartoffelmosen er ensartet. Smag til med salt og peber.
Torsk: Tænd ovnen på 200°. Skær torsken i 4 stykker, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber. Pres citronsaft over, og dryp med olie. Bag fisken i ovnen i 8-10 minutter.
Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne. Læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 minutter. Skyl dem straks i koldt vand, så de bevarer den flotte grønne farve.
Pil rødløget, og hak det fint. Skyl og hak persillen. Vend bønner, rødløg og persille sammen med olie og eddike. Servér fisken med bønnesalat og kartoffelmos.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.