kyllingelår
Mad

Harissa- kyllingelår med marokkansk gulerodssalat

26. april 2022
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Harissa er en chilisauce, der bruges i mange opskrifter i bl.a. Marokko og Tunesien. Her giver saucen smag og et diskret chili-kick til de saftige kyllingelår. Her får du opskriften på harissa- kyllingelår med marokkansk gulerodssalat
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 700 g kyllingelår

MARINADE

  • 1 spsk. harissa (chilisauce)
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. friskrevet muskatnød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt

MAROKKANSK GULERODSSALAT

  • 1 kg gulerødder
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • saft af 1 citron
  • 1 håndfuld mynte

TIL SERVERING

  • hummus (fra mandagens opskrift)
  • arabiske fladbrød/tortilla-wraps/pitabrød

Sådan laver du harissa-kyllingelår

  1. MARINADE: Rør harissa sammen med honning, olie, koriander, spidskommen, revet muskatnød, pressede hvidløg og salt. Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle, og smør dem grundigt ind i marinaden. Sæt derefter kødet i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne natten over. Tænd ovnen på 175°, og fordel de marinerede kyllingelår på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg lårene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gennemstegte og flot gyldne.
  2. MAROKKANSK GULERODSSALAT: Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver, evt. på en køkkenmaskine. Kog skiverne i letsaltet vand i et par minutter, indtil de er møre, men stadig faste, og hæld vandet fra. Rist sesamfrø, presset hvidløg og spidskommen i olie på en pande. Tilsæt gulerodsskiver, kværn salt og peber over, og vend rundt. Smag salaten til med citronsaft, og anret den i en skål. Drys med hakket mynte, og servér til kyllingelårene sammen med hummus og lunede fladbrød.

Marinering: Mindst 30 minutter, gerne natten over. Ovntid: 20 minutter

Læs også