Harissa er en chilisauce, der bruges i mange opskrifter i bl.a. Marokko og Tunesien. Her giver saucen smag og et diskret chili-kick til de saftige kyllingelår. Her får du opskriften på harissa- kyllingelår med marokkansk gulerodssalat
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
700 g kyllingelår
MARINADE
1 spsk. harissa (chilisauce)
1 spsk. honning
1 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. friskrevet muskatnød
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
MAROKKANSK GULERODSSALAT
1 kg gulerødder
3 spsk. sesamfrø
2 fed hvidløg
1 spsk. spidskommen
1 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
saft af 1 citron
1 håndfuld mynte
TIL SERVERING
hummus (fra mandagens opskrift)
arabiske fladbrød/tortilla-wraps/pitabrød
Sådan laver du harissa-kyllingelår
MARINADE: Rør harissa sammen med honning, olie, koriander, spidskommen, revet muskatnød, pressede hvidløg og salt. Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle, og smør dem grundigt ind i marinaden. Sæt derefter kødet i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne natten over. Tænd ovnen på 175°, og fordel de marinerede kyllingelår på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg lårene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gennemstegte og flot gyldne.
MAROKKANSK GULERODSSALAT: Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver, evt. på en køkkenmaskine. Kog skiverne i letsaltet vand i et par minutter, indtil de er møre, men stadig faste, og hæld vandet fra. Rist sesamfrø, presset hvidløg og spidskommen i olie på en pande. Tilsæt gulerodsskiver, kværn salt og peber over, og vend rundt. Smag salaten til med citronsaft, og anret den i en skål. Drys med hakket mynte, og servér til kyllingelårene sammen med hummus og lunede fladbrød.
Marinering: Mindst 30 minutter, gerne natten over. Ovntid: 20 minutter