1. Lun mælk og fløde til ca. 37°. Opløs gæren i den lune mælk, og rør sukker og salt i. Bland melet i, og ælt dejen grundigt, til den er blank, ca. 5 minutter i røremaskine. Sæt dejen lunt, og lad den hæve i 1 time.
2. Rist imens hvidløgene i lidt olivenolie på en varm pande. De må gerne tage en smule farve. Kom spinat ved, og lad den falde sammen. Krydr med salt, og kom spinaten i en si, så den værste væde kan dryppe fra. Klem farsen ud af pølserne.
3. Rul dejen ud til ca. 40 x 30 cm. Fordel chorizo-fars, spinat, paprika og revet ost på dejen, og rul den til en lang pølse. Skær den i 14-16 stykker. Smør et ovnfast fad. Sæt sneglene i fadet, og pensl med pisket æg.
4. Bag hele balladen i 35-40 minutter ved 175° varmluft, eller til de er gennembagte.
Servér gerne chorizo-sneglene lune.
TIP: Dejen kan sagtens hæve natten over i køleskab. Så skal du ikke lave så meget klar i sidste øjeblik.
Til den fuldendte julebrunch hører også: