1. Tænd ovnen på 175°.
2. KARAMELLISEREDE RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i skiver. Steg dem gyldne i smør på en pande. Tilsæt balsamicoeddike og ahornsirup. Drys let med salt og peber, og tag panden af varmen, når al væden er fordampet.
3. Smuldr 100 g feta i en skål. Tilsæt ægget, 1 spsk. finthakket rosmarin, en smule salt og friskkværnet peber, og mos det sammen. Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
4. HAVREBUND: Blend havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, bagepulver, æg, æggehvide og olie, og kør maskinen igen, så melet bliver til en smuldret dej. Tilsæt derefter 1 spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Du kan også bruge havremel og samle dejen i en skål. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, fjern det øverste stykke, og flyt dejen over på en bageplade.
5. Smør æggemassen ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, og fordel rødbedeskiverne over. Top med de karamelliserede rødløg og 50 g smuldret feta. Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud. Pensl kanterne med æggeblomme, og drys med lidt ekstra havregryn. Bag galetten i en 200° varm ovn i 30-40 minutter, indtil kanterne er sprøde og gyldne. Pynt med rosmarin, og servér.
TIP: Brug færdiglavet tærtedej, hvis det skal gå ekstra stærkt.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Spicy tigerrejer med glasnudelsalat – få opskriften her
Onsdag: Hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas – få opskriften her
Torsdag: Rødbede-quinoa-otto – få opskriften her
Fredag: Lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater – få opskriften her