1. Skyl rødbederne, og kog dem hele med skræl i ca. 30 minutter, indtil de er så møre, at du kan stikke en kniv gennem midten af dem. Lad rødbederne køle lidt af, og pil skrællen af dem. Blend rødbederne til mos i en foodprocessor eller en blender. Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløg. Pluk timianbladene af stilkene (gem lidt timian til pynt).
2. Steg løg, hvidløg og timian i olie i en tykbundet gryde. Skyl quinoa i en finmasket sigte, og tilsæt den sammen med hvidvin. Steg et par minutter, så hvidvinen næsten fordamper. Hæld bouillonen i gryden. Tilsæt rødbedemos, salt og peber. Lad gryden simre uden låg, indtil quinoafrøenes små haler frigøres, og væden er kogt væk. Tilsæt revet parmesan og smør, og rør rundt.
3. Smag til med salt og peber, og servér med flager af parmesan og lidt frisk timian.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta – få opskriften her
Tirsdag: Spicy tigerrejer med glasnudelsalat – få opskriften her
Onsdag: Hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas – få opskriften her
Fredag: Lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater – få opskriften her