Giv vores nationalret et moderne tvist ved at erstatte saucen med en friskere, kold persillecreme. Her får du opskriften på stegt flæsk med kold persillecreme
25 min4 personer
Tid i alt 50 min
DET SKAL DU BRUGE
12-16 skiver flæsk
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
1 kg små kartofler
PERSILLECREME
1 fed hvidløg
1 bundt frisk persille
skal og saft af ½ usprøjtet citron
2 dl skyr
3 spsk. god mayonnaise
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
1 bakke blandet salat
Stegt flæsk med kold persillecreme
Stegt flæsk: Tænd ovnen på 200°. Krydr flæskeskiverne godt med salt og peber, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 10 minutter, vend skiverne, og steg videre i yderligere 10-15 minutter, til de er sprøde.
Tilbehør: Kog kartoflerne møre i saltet vand.
Persillecreme: Pil hvidløg. Skyl og pluk persille. Kør alle ingredienserne til persillecremen sammen i en foodprocessor eller blender til en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Severing: Skyl og afdryp salaten, og anret den på et fad. Servér stegt flæsk med kartofler, persillecreme og salat.
TIP: Vil du hellere have en varm sauce? Varm 2½ dl madlavningsfløde op sammen med 2 dl grøntsagsbouillon og 2 tsk. hvedemel. Smag til med hakket persille, citronsaft, salt og peber.