Pistaciemarineret kulmule med pastinakfritter og avocado-mayo
Mad

Pistaciemarineret kulmule med pastinakfritter og avocado-mayo

3. august 2017
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Synes du, hvid fisk kan være lidt kedeligt, så vend den i hakkede pistacienødder og persille, før den ryger på panden. Her får du opskriften på pistaciemarineret kulmule med pastinakfritter og avocado-mayo
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g kulmulefilet
  • 2 spsk. olivenolie 
  • 50 g ristede og saltede pistacienødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • friskkværnet peber

PASTINAK-FRITTER

  • 1 kg pastinakker
  • 1 spsk. olivenolie 
  • salt

AVOCADO-MAYO

  • 1 moden avocado
  • 3 spsk. god mayonnaise
  • 1-2 fed hvidløg
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du pistaciemarineret kulmule med pastinakfritter og avocado-mayo

1. PASTINAK-FRITTER: Tænd ovnen på 175°. Skræl og skær pastinakkerne i stave, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.

2. Læg kulmulefileten i et ovnfast fad, og dryp olie over. Hak pistacienødder og persille fint, og bland med revet citronskal og peber i en skål. Fordel blandingen på fisken, og tryk den fast. Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter, til kødet falder af i flager, når du stikker til fisken med en gaffel.

3. AVOCADO-MAYO: Kom avocadokød, mayonnaise, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber i en skål. Brug en stavblender og mos blandingen sammen til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber, og servér til fisk og fritter.

Læs også