De fleste af os har mindst én bikini liggende i skabet - men det er slet ikke så længe siden noget sådant var ganske utænkeligt. Det var den 5. juli 1946 at ingeniøren Louis Reard lancerede det, han kaldte "et outfit, der er mindre end verdens mindste badedragt". Bum. Så var bikinien født.
Og apropos "bum". Bikini hedder det jo, fordi lanceringen af den to-delte badedragt faldt sammen med, at man testede atomprøvesprængninger på en atol ved navn Bikini.
[node:global_link:3]
...havde vi badedragten. Og den var at betragte som overordentlig fræk, da den først kom frem i starten af 1900-tallet. Indtil da havde kvinder badet i kjoler - ikke ligefrem fremmende for oplevelser i vandet. Det var den australske svømmer Annette Kellerman, der efter sigende var den første til at vise sig i den frække og tætsiddende dragt. Det blev hun i øvrigt arresteret for.
De fleste bikinier indeholder en eller anden mængde elasthan, som er et meget elastisk materiale, og polyamid, som udover at være elastisk er nem at blande med andre materialer.
Hvert år, når sommeren nærmer sig, opstår der en debat om bikinier og kroppe. Mange medier skriver om, hvordan vi kan blive "bikini-klar" - og lige så mange andre skriver om, hvor mærkeligt det er, at man over hovedet kan have en såkaldt "bikini-krop". For er det ikke bare en krop i bikini? Her på sitet har debatten også været heftig og bølgerne er gået højt. Det resulterede blandt meget andet i, at en masse seje kvinder valgte at dele et billede af sig selv i bikini med os. Det er inspirerende!
I videoen her kan du se "almindelige" kvinder genskabe ikoniske bikini-forsider - og se deres reaktioner på selve oplevelsen og resultatet.
Overordnet set taler om om 4 forskellige typer:
[[{"fid":"80860","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":531,"width":940,"alt":"bikini","title":"bikini","class":"media-element file-default"}}]]
Der er ingen facitlister - det handler først og fremmest om, hvad man har det godt i. Allligevel kan det være rart med nogle gode råd, for der er virkelig meget at vælge imellem. Et godt udgangspunkt, hvis du søger tips og guides på nettet, er at se på, hvilken kropsform, du har. Ingen af os passer naturligvis helt ind i en specifik "figur", men det kan alligevel være et godt pejlemærke at gå ud fra.
Kropstyperne, de fleste guides gør brug af, er:
Særligt efter 2. Verdenskrig blev badedragten populær her i Europa, men særligt i Spanien og Italien var visse konservative overordentligt forargede over mængden af hud, der blev fremvist på strandene. Det første til en periode, hvor at bære bikini var ulovligt. I samme periode erklærede Vatikanet, at det at bære bikini var en synd.
Skyl altid din bikini efter du har været i slat-eller klorvand. Det er med til at bevare både farve og elasticitet. Og du kan ikke undgå, at solen med tiden vil blege dit badetøj - så hvis du fx kun bruger dine bikinitrusser, er det en god idé at lade toppen ligge i solen også, så de ikke ender med at være to forskellilge farver.
Du kan sagtens vaske din bikini i hånden - her er det dog vigtigt, at du først sikrer sig at dit vaskemiddel er fuldstændigt opløst i vandet, inden du lægger bikinien deri. Hus, at du kun behøver at bruge ganske lidt vaskemiddel. Lad det gerne ligge i blød - men ikke i mere end fem minutter.
Speedo er nok det brand i verden, der sælger mest badetøj generelt set. Af andre populære mærker kan nævnes H&M, Primadonna, Change, Arena, Femilet - du finder et stort udvalg af både badedragter og bikinier her.
Du ved jo nok, at din bikini beskytter den smule hud, den dækker mod nogle af solens stråler - men ikke alle. Og mange os af har nok for vane først at smøre solcremen på, når vi har fået bikinien på. Men det er altså bedst i forhold til solbeskyttelse, at smøre hele kroppen ind INDEN, vi tager badetøjet på.