Bogen Kagetid af Camilla Zarah Lawes er fyldt med skønne opskrifter på de lækreste kager. Her får du en drøm af en mandelkage med jordbær og flødeskum med rabarber
12 personer
Tid i alt 1 t og 20 min
Mandelkage
4½ pasteuriserede æggehvider
200 g sukker
200 g mandler med skal, blendet groft
Rabarberskum
300 g rabarber
160 g rørsukker
1 spsk. kartoffelmel
Korn fra 1 god vaniljestang
½ l piskefløde, pisket til skum
Pynt
500 g jordbær
100 g mørk chokolade, hakket
Endvidere
En rund bageform på 24 cm i diameter
Opskrift - sådan laver du mandelkage med rabarberskum og jordbær
Mandelkagen: Tænd ovnen på 175 grader. Pisk hviderne stive, tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler i æggehviderne. Fordel massen i en form, som du har foret med bagepapir. Bag bunden i ovnen i 25-30 minutter, og lad mandelkagen køle helt af.
Rabarberskummet: Skær rabarberne i 2 cm store stykker, og fordel dem i et ovnfast fad, der er foret med bagepapir. Drys med sukker, kartoffelmel og vaniljekorn, læg vaniljebælgen ved (den giver meget smag), og bag rabarberne i ovnen i 30 minutter. Lad dem køle helt af, fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
Vend rabarbermassen i flødeskummet, og fordel rabarberskummet over mandelkagen. Pynt med jordbær og hakket chokolade.
Tip! Du kan bage bunden og rabarberne aftenen før, du skal servere kagen, så du bare mangler at piske flødeskummet og samle kagen.
Opskriften stammer fra bogen Kagetid af Camilla Zarah Lawes.